Tdf + ToN=Tour of Norway

Tdf + ToN=Tour of Norway

Da er det endelig avgjort at navnet på det nye sammenslåtte rittet blir Tour of Norway! 2019 utgaven vil være på 6 etapper med første start tirsdag 28.mai. Følg med her, løypene slippes snart!

Da er det endelig avgjort at navnet på det nye sammenslåtte rittet blir Tour of Norway!

2019 utgaven vil være på  6 etapper med første start tirsdag 28.mai. Dette blir etter Hammer Stavanger som skal kjøres fredag 24. til søndag 26.mai. Det jobbes nå intenst med å lande alle etappene med start og målsteder, men det er allerede klart at sørlandet vil besøkes i 2019 med målgang i Kristiansand på selveste Kristi Himmelfartsdag. 

Vi har brukt tiden etter at sammenslåingen av Tour des Fjords og Tour of Norway ble annonsert til å gjøre en grundig vurdering av hva det nye navnet skulle bli. Mange gode innspill har kommet fra både fjern og nær, og det er veldig kjekt å se at så mange har sterkt eierskap til navnene på begge de "gamle" rittene. Når vi har bestemt oss for å videreføre Tour of Norway navnet er det fordi rittet har som ambisjon om å favne hele sør- og midt-norge med veksling år for år mellom hvilke deler av landet som besøkes. Vi mener at Tour of Norway er det navnet som er best dekkende for det største rittet i Norge samtidig som det er det navnet med best klang internasjonalt. Vi har videre valgt å videreføre den grafiske profilen fra Tour des Fjords, og med det tydelig videreføre identiteten til Tour des Fjords sammen med det nye navnet.

Tour of Norway eies og drives av Tour des Fjords AS som også er arrangør av Hammer Stavanger. Vårt partnerskap med Velon/Infront sikrer deltagelse fra noen av verdens aller beste sykkellag på rittene vi arrangerer. Gjennom samarbeidsavtale med Interspons har vi knyttet til oss ressurspersoner fra den gamle Tour of Norway organisasjonen og sammen skal vi sørge for å videreføre det beste fra begge rittene. Det blir spektakulære løyper med de aller beste rytterne i feltet og vi gleder oss til å skape folkefest på stedene vi skal besøke i årene framover!