Rittets historie

Rittets historie

> 2012

Resultater Tour of Norway

> 2013

Tour des Fjords ble arrangert som et tredagersritt med 4 etapper. Etappene gikk fra Valle i Aust-Agder til Stavanger første dag, én etappe i Ryfylke dagen etter og de to siste etappene ble kjørt i Stavanger-regionen, hvorav den ene etappen var en lagtempo. I 2013 var det 17 lag med 8 ryttere på hvert lag på start i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Sergey Chernetskiy.

Resultater Tour des Fjords 2013

Resultater Tour of Norway 2013

> 2014
Tour des Fjords ble utvidet til et femdagersritt og gikk fra Bergen, Hordaland via Hardanger, Haugalandet, Ryfylke og ned til avslutning i Stavanger regionen. I 2014 var det 20 lag med 6 ryttere på hvert lag på start i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Alexander Kristoff.

Resultater Tour des Fjords 2014

Resultater Tour of Norway 2014

> 2015
Rittet ble videreutviklet og gikk fra Bergen, Hordaland via Hardanger, Haugalandet, Sunnhordaland, Ryfylke og ned til avslutning i Sandnes og Stavanger. I 2015 var det 21 lag med 6 ryttere på hvert lag i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Marco Haller.

Resultater Tour des Fjords 2015

Resultater Tour of Norway 2015

> 2016
144 ryttere fordelt på 24 lag stilte på starten i Os i 2016. Blant disse var World Tour lagene Team Katusha, BMC Racing Team, IAM Cycling og Tinkoff. Rittet hadde målgang i Bergen på første etappe, før det gikk videre til Stord og Odda i Hardanger. Starten gikk fra Ulvik på tredje etappe før målgang i Suldalsosen. Rittet ble avsluttet i solskinnet i Stavanger og Sandnes på de to siste etappene. Sammenlagtvinner i 2016 ble Alexander Kristoff, som også tok 3 etappeseiere.
Rittet ble sendt på TV2s hovedkanal, samt ved flere internasjonale sportskanaler. Econ gjennomførte en ringvirkningsstudie av rittet og det var minimum 92000 tilskuere langs løypa på de 5 etappene.

Resultater Tour des Fjords 2016

Resultater Tour of Norway 2016

> 2017 
Tour des Fjords 2017 bestod av 5 spennende etapper gjennom spektakulær natur fra dype fjorder til høye fjell, fossefall og strandlinje, og yrende folkeliv i by og bygd. Starten gikk fra Balestrand til Førde i Sogn og Fjordane, som er det lengste nord rittet har har vært. Videre gikk turen gjennom flere steder i vakre Hardanger før målgang i Kopervik på Karmøy på 3. etappe, før de to avsluttende rundene i Stavanger-regionen de siste to dagene. 20 lag deltok og blant World Tour-lagene kunne vi finne Team Dimension Data, Lotto NL-Jumbo og Sunweb på startstreken. Rittet ble sendt på TV2s hovedkanal og hadde en seerandel på ca 30%. Det var også det første året at Team Katusha og Alexander Kristoff ikke deltok. Rittet ble vunnet av Edvald Boasson Hagen.

Resultater Tour des Fjords 2017

Resultater Tour of Norway 2017

> 2018
I 2018 var det Sørlandet som var vertskap for sykkelfesten da rittet startet med det sterkeste startfeltet i rittets historie. Hele 10 World Tour lag sto på startstreken da rittet startet fra Lindesnes og hadde målgang i sykkelbyen Grimstad på den første dagen. På dag to gikk starten fra Risør til Kristiansand, mens avslutningsetappen startet i Farsund og ble avgjort ved målgang i Egersund. Rittet har tidligere besøkt Agder én gang, da første etappen av det aller første Tour des Fjords gikk fra Valle i Aust-Agder til Stavanger. 2018-utgaven bød på et litt annerledes landskap enn tidligere, langs kysten av Aust-Agder og Vest-Agder. Sammenlagtvinner i 2018 ble sveitsiske Michael Albasini.

Resultater Tour des Fjords 2018

Resultater Tour of Norway 2018

> 2019
Dette var den første utgaven etter fusjonen mellom Tour des Fjords AS og Tour of Norway. Årets utgave bestod av hele 6 etapper! Like før årets utgave av Tour of Norway arrangerte Tour des Fjords AS Hammer Stavanger. De fleste lagene som deltok her ble med videre til Tour of Norway, hvor vi hadde tidenes sterkeste startfelt i et norsk etapperitt for herrer. Sykkelfesten startet første etappe i Stavanger og tok syklistene til sykkelbyen Egersund. Her viste Cees Bol seg som den sterkeste og kunne ikle seg rittets første ledertrøye. Rittet gikk så videre til Sørlandet og endte opp i Hønefoss som har lang tradisjon for sykkelritt. Rittets vinner ble Alexander Kristoff. 

Resultater Tour of Norway 2019

> 2020
Avlyst grunnet COVID-19.