TV 2 og Tour of Norway fortsetter samarbeidet til 2024!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

TV 2 og Tour of Norway fortsetter samarbeidet til 2024!

Tour of Norway og TV 2 har forlenget rettighetsavtalen for tre nye år. Verdens beste syklister og lag kommer i år til Norge 24-29. mai. Rittet sendes direkte på TV 2 hovedkanalen, og blir tilgjengelig for hele Norges befolkning.

TV 2 er Norges sykkelkanal, og gjennom fantastiske sendinger med dyktige kommentatorer, har TV 2 vært med å utvikle Tour of Norway til å ikke bare handler om sykling, men også severdigheter, natur og publikum. Dette har vært et sterkt bidrag til at sykling er blitt en folkeidrett i Norge. TV 2 har sendt samtlige utgaver av Tour of Norway siden 2011, og siden 2016 har vi hatt langsiktige avtaler som har skapt forutsigbarhet til å videreutvikle rittet.

Årets ritt starter i Bergen og slutter i Stavanger. Underveis skal rytterne bl.a. innom Voss, Geilo, Kristiansand og Sandnes. Årets kongeetappe er tredje etappe, hvor rytterne starter i Gol og går i målStavsro etter en stigning på 12 kilometer!

Rittdirektør, Roy Hegreberg, er veldig fornøyd med avtalen som betyr mye for norsk sykkelsport: «Vi ser frem til å fortsette vårt tette samarbeide med TV 2, en treårsavtale gir forutsigbarhet, og vi kan videreutvikle produktet for våre partnere i årene som kommer. Et viktig mål for Tour of Norway er å vise sykkelsporten til det norske publikum. Dette oppnår vi ikke bare ute i løypen, men også gjennom sendingen til TV 2. Vi håper at det vil inspirere barn, unge og voksne til å bruke sykkel til transport, trening, ritt eller opplevelse.»

TV 2´s samarbeide med Tour of Norway er et uttrykk for deres fortsatte engasjement i norsk idrett og en glad Sportsjef Vegard Jansen Hagen utaler» Tour of Norway er noe av det viktigste og vakreste som skjer i norsk sykkelsport. Rittet utvikler seg stadig både sportslig og som seeropplevelse, og vi er stolte over å få være med å formidle Tour of Norway i årene som kommer.Årets utgave er den mest spektakulære til nå. Den har også det sterkeste feltet - med ti av 18 World Tour-lag på startstreken. I tillegg legger løypeprofilen gjennom noen av det flotteste av norsk natur opp til en rå TV-produksjon som vil gjøre inntrykk, både nasjonalt og internasjonalt»

Etappene 2022: 

24.mai – 1. etappe: Bergen – Voss, 175 km.

25. mai – 2. etappe: Ulvik – Geilo, 123,8 km.

26. mai – 3. etappe: Gol – Stavsro/Gaustatoppen, 175,7 km.

27. mai – 4. etappe: Hovden – Kristiansand, 233,5 km.

28. mai – 5. etappe: Flekkefjord – Sandnes, 181,7 km.

29. mai – 6. etappe: Stavanger – Stavanger, 150 km.

Tour of Norway består i 2022 av 6 etapper. 19 lag vil stå på startstreken til årets ritt. I fjor ble sammenlagtvinneren britiske Ethan Hayter, fra Ineos Grenadiers.