De siste 5 lagene er klar!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

De siste 5 lagene er klar!

Jumbo Visma , Ef Education – Easypost, Uno-X Pro Cycling Team, Team Coloquick og Riwal Cycling Team er klar til Tour of Norway!

Jumbo Visma er et av de sterkeste lag i verden. Laget hadde et bra ritt i fjor, hvor Mike Teunissen ble nr. 3 sammenlagt og vant Coop Poengkonkurranse. Norgesmesteren på landevei og tempo, Tobias Foss, er igjen i år en del av laget. Det norske talent ble også nr. 8 sammenlagt i Giro d´Italia 2021. Utenom Foss har laget profiler som landevei- og cyclocrossstjernen Wout Van Aert, Vuelta a España vinner Primož Roglič og danske Jonas Vingegaard som ble nr. 2 sammenlagt i fjorårets Tour de France.

EF Education – Easypost er et amerikansk lag med flere store profiler på laget. Fjorårets stjerneskudd Odd Christian Eiking er også en del av laget i 2022. Eiking ble nr 11 under fjorårets La Vuelta a España.og syklet 7 dager i den røde ledertrøyen. Utenom Eiking har laget sterke profiler som danskene Michael Valgren, som ble nr. 3 til verdensmesterskapet i Leuven, og Magnus Cort som vant tre etapper i Vuelta a España, og som begge har vært med på tidligere utgaver av Tour of Norway og Tour des Fjords.

Uno-X Pro Cycling Team er Norges første profesjonelle sykkellag på nest høyeste nivå. Laget er allerede invitert med på noen av de største World Tour løpende i 2022 og har også som mål og ta steget opp og bli World Tour lag i 2023. Laget viste godt igjen i Tour of Norway i 2021, og vant både Maxim Bakkekonkurranse, lagkonkurranse og hadde beste Nordmann på sammenlagtlisten. Det hardtsatsende laget med store ambisjoner, har forsterket seg ytterligere i år, vi tror de gule og røde Uno-X ryttere fra Norge og Danmark vil være med å prege årets ritt. 

Team Coloquick kommer også til Tour of Norway. Det danske kontinentallaget hadde en god sesong i fjor, der de blant annet vant Gylne Gutuer på Stange med William Levy Blume, som nå sykler for UNO-X Pro Cycling Team. Team Coloquik har norske Stein Erik Eriksen i stallen.

Riwal Cycling Team kommer igjen til Tour of Norway. Laget kjørte et bra ritt i fjor, hvor tidligere svensk mester, Lucas Eriksson, ble nr. 8 sammenlagt. Til 2022 sesonen har laget signert Emil Vinjebo som i fjor kjørte for Word Tour laget Team Qhubeka NextHash.