Sterke lag i siste lagpresentasjon for årets Tour of Norway!

Foto: Szymon Gruchalski

08.03.2021

Sterke lag i siste lagpresentasjon for årets Tour of Norway!

Vi er kommet til siste del av presentasjonen av de 18 lagene som stiller på startstreken i årets Tour of Norway, 21-24. mai.

Det nederlandske laget, Jumbo-Visma med Tobias Foss og den norske sponsoren Visma, har vist at de takler de norske landeveiene godt. Timo Roosen vant etappen til Norheimsund i 2017, mens Edoardo Affini knuste konkurrentene på målstreken i Sandefjord i 2019. Om dette blir spurtkanonen Dylan Groenewegens første ritt i 2021, gjenstår å se.

Vi kjenner det Sør-afrikanske laget Team Qhubekka Assos fra tidligere utgaver med Edvald Boasson Hagen med etappeseiere og pallplasser (nå Total Direct Energie). I år har de fått nye navnesponsorer og sportsdirektør Gino van Oudenhove gleder seg veldig til å kjempe om sammenlagtseiren. «Sokndal, Setesdal og Ryfylket blir noen veldig bra og spennende løyper. Det kommer til å bli et vanvittig kjør når det blir satt fart på disse veiene, og seerne burde glede seg. Jeg forventer at kampen om sammenlagtseieren blir kjempet til de siste meterne!», sier Oudenhove.

Arkea-Samsic er et rutinert fransklag, og har erfarne ryttere som Nairo Quintana, Nacer Bouhanni, Maxime Bouet og Warren Barguil på laget. Sistnevnte ble blant topp 10 i Tour de France i 2019, hvilket tyder på at laget kan sette preg på årets Tour of Norway når vi skal over rundt i Ryfylket, og over til Setedal via Suleskar.

Vinneren fra 2015, Jesper Hansen gjør et nytt besøk på norsk jord, og tar med seg lagkameratene fra Riwal Cycling Team. I 2019 tok Elmar Reinders klatretrøyen, og laget er klare for å kjempe om både trøye og seier igjen. «Tour of Norway er uten tvil det største løpet som vi kommer til å kjøre i år, med så mange World Tour-lag på startstreken. Det er et viktig løp for oss i kampen om å komme tilbake som Pro Team, og målet er at vi med Jesper Hansen, kan kjempe om sammenlagtseieren i dette selskapet. Vi er allerede i gang med forberedelsene til løpet, og det blir garantert en fantastisk opplevelse å være en del av årets utgave», sier sportdirektør Michael Skelde.

Det spanske pro kontinentale-laget Caja Rural-Seguros RGA er et lag med god erfaring fra både Tour des Fjords og Tour of Norway. De har satt preg på de foregående utgavene, og var det beste laget sammenlagt i Tour of Norway 2018. Det blir spennende å se om de klarer å hamle opp med de store kanonene over bakketoppene.

Har du fått med deg de andre lagpresentasjonene?

Del 1: https://www.tourofnorway.no/nyheter/581/lag-2021-del-1

Del 2: https://www.tourofnorway.no/nyheter/586/flere-world-tour-lag-og-nordmenn-pa-startstreken

Del 3: https://www.tourofnorway.no/nyheter/588/rutinerte-og-nye-lag-pa-startstreken