​120 dager til det braker løs – og her har du resten av lagene som kommer til Tour of Norway 2019

Foto: Szymon Gruchalski

28.01.2019

​120 dager til det braker løs – og her har du resten av lagene som kommer til Tour of Norway 2019

Da er vi kommet til siste runde av presentasjonen av lagene som skal konkurrere om seieren i Tour of Norway 2019, som går over seks dager fra Vestlandet via Sør-/Østlandet 28. mai – 02. juni. Det blir flere nordmenn og gjengangere på startstreken, når vi nå kan avsløre de resterende lagene som skal stille til start i Tour of Norway.

Deceuninck - Quick-Step

Det desidert beste laget i 2018 med 73 seire, er tilbake på startstreken!

Laget tok etappeseire i alle Grand Tour’ene, og vi skal også minnes deres fremadstormende rytter, Fabio Jakobsen som knuste konkurrentene på oppløpet i Grimstad, på 1. etappe i Tour des Fjords 2018. «Wolfpacken» i blått tar som regel føringen i feltet, og vi gleder oss til å se hva de kan gjøre i årets Tour of Norway.

EF Education First

Det amerikanske laget er tilbake i Norge også i 2019. Fortsatt like fargesprakende som i fjor, med rosa drakter som vil være veldig synlige. Med en svensk sponsor i ryggen og med en god blanding av erfarne og unge ryttere, vil de helt sikkert sette farge på Tour of Norway 2019. Canadiske Michael Woods har allerede en solid 7. plass i sammendraget i Tour Down Under.

Team Sunweb

Laget som hadde suksess i 2017 både i Giro d’Italia, og lagtempo på både herre- og damesiden under sykkel-VM i Bergen, er klare til å kjempe om seieren. De har flere større profiler og intet mindre enn tre danske ryttere, blant dem Søren Kragh Andersen som er en fremadstormende rytter, med flere etappeseiere i 2018 og god erfaring fra Tour des Fjords. Laget er derfor en sterk utfordrer til seier i årets ritt.

Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy er et pro-kontinentalt lag som ikke har spesielt lang fartstid i syklingens verden, men som fikk målt krefter med de store lagene i både Giro d’Italia i 2018 og andre store løp. De var med i Tour of Norway og Tour des Fjords i fjor også. De er tilbake på startstreken, og vi tror at Sondre Holst Enger og August Jensen kan utfordre de andre rytterne i feltet.

Team Delko Marseille Provence

Pro continental-laget fra Marseille i Frankrike, er godt synlige med sin lyseblå drakt i feltet. De har deltatt i både Tour of Norway og Tour des Fjords ved tidligere anledninger, og har en etappeseier fra 2016 i Tour des Fjords med seg, når de nå stiller til start i 2019.

Roompot-Charles

Nederlenderne har vært på startstreken flere år på rad, er kjent for å være gode i sidevinden, og kan derfor utfordre de andre lagene når de passerer kysten under rittet. Pieter Weening har sørget for flere etappeseire i Tour of Norway i både 2016 og 2017. Som beste lag i Tour des Fjords 2018, og med Lars Boom på laget, kan de skape hodebry for World Tour-lagene?

Team Coop

Sist ut av de norske kontinentallagene er Team Coop. Laget er godt i gang med oppkjøringen til årets sesong, og har fått muligheten til å matche seg mot lageier Alexander Kristoff på treningsleir. Magnus Børresen, sportsdirektør, sier: «Tour of Norway blir det viktigste rittet for oss på vårsesongen. Et resultat i det selskapet vil bety ekstra mye for laget, og vi skal gjøre alt vi kan for å oppnå det.»

Vi gleder oss til det braker løs om 120 dager, og håper du vil være med på å heie frem lagene 28. mai – 2. juni!

Har du ikke fått med deg presentasjonen av de andre første lagene?

Del 1: http://tourofnorway.no/nyheter/436/tidenes-startfelt-i-nytt-og-sammenslatt-ritt-tour-of-norway-2019

Del 2: https://www.tourofnorway.no/nyheter/438/nytt-lag-og-flere-nordmenn-til-tour-of-norway-2019