Sirdal

Sirdal

Sirdal utgjør den nordvestlige delen av Vest-Agder fylke, og er et yndet sted for aktiviteter hele året med skisenter, klatrepark, flere oppmerkede turstier og urørt natur.

Tjørhomfjellet har en rekke aktiviteter å by på. Om vinteren kan renne utfor i de 22 nedfartene fra Ålsheia og Tjørhomfjellet. Hvor på det om sommeren finnes vann med mulighet for fiske, bading, kanopadling og vannpark, eller du kan prøve deg på Mountain Cart, hvor du blir dratt opp i en trehjulssykkel til toppen og renner ned i tilrettelagte løyper.

Fra Sirdal er det kort vei til turistdestinasjoner som Preikestolen, Kjerag og Flørlitrappene, i tillegg til at man kan ta seg en flott kjøretur på Suleskarvegen, en av Norges flotteste strekninger i Sør-Norge, som snor seg mellom fjord og fjell, ned bratte fjellsider, over luftige høyfjellsparti og gjennom frodige bygder.

På veien fra Tjørhom til Tonstad passerer man Dorgefoss, et vakkert skue, men og hvor et gammelt sagn forteller at dødsdømte kunne redde livet sitt ved hoppe over fossen på et bestemt sted. Klarte de det, berget de livet.

Reiser man til Sirdal fra Rogaland, har man muligheten til å oppleve Gloppedalsura, Nord-Europas største steinrøys.