Kristiansand

Kristiansand

Kristiansand er Sørlandets hovedstad og drivkraft i regionen. Med sine 92 000 innbyggere er den landets femte største by. Kristiansand har både storbyens mangfoldige tilbud, samtidig som den har bevart mange av småbyens kvaliteter. Kristiansand har tatt en pådriverrolle for å fremme god by- og tettstedsutvikling og fikk i 2018 Statens pris for attraktiv by.

Korte avstander gjør Kristiansand og nabokommunene Søgne, Songdalen, Iveland, Vennesla, Birkenes og Lillesand til et felles bo- og arbeidsmarked med 141 000 innbyggere. Verdensledende bedrifter innen leverandørindustrien til olje- og gassmarkedet har bidratt til å sette Kristiansand på verdenskartet og til å gjøre Vest-Agder til landets største eksportfylke målt per innbygger.

Industrien har gjennom innovasjon klart å beholde globale markedsposisjoner. Kristiansand er fylt til randen av muligheter, både i yrkeslivet og på fritiden. Med et levende kulturliv, behagelig klima, noen av landets flotteste, bynære rekreasjonsmuligheter og kort avstand til Europa, er det et attraktivt sted å bo.

Sørlandet er en turistmagnet og den idylliske beliggenheten i skjærgården har gjort Kristiansand til Norges mest populære ferieby.