Lyngdal

Lyngdal

Mellom hav og hei, like vest for Norges sydligste punkt, Lindesnes finner du familiebyen Lyngdal. Kystlinje på hele 90 kilometer, 3 lange fjorder og turområder på vidstrakte barfjell!Flotte naturoppleveleser har gjort Lyngdal til en populær turistkommune.

Lyngdal by har et yrende handelssentrum. Et knutepunkt i regionen for hyggelig handel, med butikksenter, små spesielle butikker, kafeer, galleri og en rådhuspark som innbyr til lek og moro. Kulturhuset mitt i sentrum er et knutepunkt både for lokalbefolkningen og besøkende, med bibliotek, internettkafe, kino, kultursenter, restaurant og turistinformasjon.

I Lyngdal er alltid badetemperaturen 30 grader. Innerst i Rosfjorden, like ved Agnefest gjestehavn, ligger Sørlandsbadet. Der kan du boltre deg i bølgebasseng eller vannsklie, nyte boblebad utendørs eller synke ned i varmebassenget i velværeavdelingen. Her kan du også finne roen i spa- og vellværesenteret, eller komme i form i treningsstudio.

Elven Lygna slynger seg fint gjennom sentrum og oppover i det vakre kulturlandskapet mot Kvåsfossen,- et mektig fall på 36 meter. Viltre stryk gjør det fascinerende både for besøkende og ivrige fiskere. Kvåsfossen, Sørnorsk Laksesenter ligger fantastisk til helt ut på «juvkanten» av fossen. Her får du mulighet til å se laksen i Norges lengste laksetrapp inne i fjellet.

Turområdene med godt merkede løyper ligger kun et kvarters tid fra sentrum. På Skrelia vandrer man på barfjell, langs små innbydende fjellvann og like ut til den berømte Skrelifossen som strekker seg over 300 meter ned til fjorden. Utsikten her er fantastisk!

Lengst sør i Lyngdal kommune ligger idylliske Korshamn, med utsikt mot havet og sagaøya Sælør. Idyllisk hvitmalte Sørlandshus, skipperhusvegger og brygger som vitner om tidligere tiders seilskuter.

I Lyngdal kan du få en aktiv ferie eller et opphold med lav puls – året rundt. Vertskap på hotell, campingplasser, rorbuer og hytter ønsker deg varmt velkommen!