Løypene til Tour of Norway 2023 er nå klare!

Foto: Tour of Norway / IMAP

Løypene til Tour of Norway 2023 er nå klare!

Vi gleder oss veldig til et fantastisk sykkelritt!

Tour of Norway blir i 2023 arrangert over fire dager fra 26. mai til 29. mai.

Roy Hegreberg, daglig leder for Tour of Norway, er glad i løypene for dette års ritt: 

”Vi er veldig fornøyde med årets løyper. Vi har med to av Norges største byer, med start i Bergen og avslutning i Stavanger.  Men vi har også med mindre steder som vi vet vil lage en flott ramme på arrangementet med vakre fjorder og høye fjell, som Hardanger og Setesdal. Det er denne variasjonen som er unik for Norge og som gir løyper og etapper som virkelig vil sette ryttere på en hard prøve”.

Prolog: Bergen – Bergen, 7,4 km.

For første gang siden VM i 2017 skal verdens beste syklister prøve seg opp Fløyen! 

Tour of Norway starter med en prolog i Bergens gater. Her får du mye sykkel-opplevelse på en gang, da rytterne skal sykle en og en gjennom løypen. Løypen går fra Bryggen til Sandvikstorget og tilbake til Bryggen, før de siste 3 kilometerne går opp til Fløyen, hvor det blir målgang.

Første syklist starter kl. 17:30 og siste syklist har målgang kl. 20. Etter målgang vil det være premieseremoni, hvor de første ledertrøyene deles ut.

1. etappe: Jondal – Hovden, 206,7 km.

Årets 1. etappe i Tour of Norway tar rytterne fra Jondal (0 moh.) til målgang i Hovden (800 moh.). På veien passeres Hardangerfjorden og kjente cidergårder.

Rittet går gjennom Odda før klatringen for alvor begynner på veien mot Røldal. Fra Røldal venter nye utfordringer når rytterne skal ta seg til Haukeli, før det svinges i retning målgang i Hovden.

Dette er årets lengste etappe, og en av de lengste i rittets historie, på 206,7 km.


2. etappe: Valle – Stavanger, 172,5 km.

Årets 2.etappe og tredje dag av Tour of Norway starter i vakre Valle.

Fra Valle venter en brutal klatring opp til toppen av Suleskard, før en tøff utforkjøring ned til Sirdal. Herfra går rittet videre ned til Byrkjedal og videre inn til den innlagte spurten i Dirdal. 

Nye høydemeter skal forseres når klatringen opp til Seldal står for tur. Fra toppen er det lettkjørt terreng i finalen innover mot Stavanger før dagens vinner skal kåres på toppen av Ullandhaug.


3. etappe: Stavanger – Stavanger, 151 km.

Tour of Norway 2023 slutter igjen i år med den tradisjonelle etappe: Stavanger – Stavanger. 

Etappen starter og slutter på Torget i Stavanger, og vil igjen bli vert for de de siste angrepene og utfordringene i kampen om sammenlagtseieren i Tour of Norway. I fjor vant hjemmefavoritten, Alexander Kristoff, den siste etappen til Stavanger etter en suveren spurtseier.

Sammenlagtvinneren og etappevinneren av Tour of Norway 2023 skal kåres på de siste rundene i Stavanger. Rytterne vil bli utfordret av «Grisabakken», hvor også bakkespurtenene er plassert. Nytt av året er det også lagt in enda en bakke i den lokale runden.

Mye kan bli avgjort på den siste timen av årets ritt!