Alexander Kristoff vinner den siste etappen til Stavanger!

Foto: Szymon Gruchalski

Alexander Kristoff vinner den siste etappen til Stavanger!

Alexander Kristoff (Intermarché) er sterkest i spurten og slår Ethan Vernon og Mads Pedersen etter en imponerende spurt på oppløpet i Stavanger.

Det ble en hard kamp for å komme seg i bruddet i dag og med vinden i ryggen var farten høy den første timen. Flere angrep fra blant annet Team Coop, men en gruppe på syv ryttere klarte til slutt å etablere en gruppe i front. Disse var Ben Healy (EF Education – Easypost), Corbin Strong (Israel – Premier Tech), Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), Joel Nicolau (Caja Rural-Seguros RGA), Rhobbe Ghys (Sport Vlaanderen – Baloise), Joshua Gudnitz (Team Coloquick) og Louis Bendixen (Team Coop). En gruppe som etter 2 mil hadde opparbeidet seg en avstand på over to minutter til hovedfeltet.

Joel Beltran avgjorde klatrekonkurransen på dagens første kategoriserte klatring til Undheim og kunne med det senke skuldrene på resten av etappen. Dette gjaldt ikke for resten av bruddet og feltet bak, med en sterk vind som skulle prege farten til rytterne hele veien til Stavanger.

Ved de lange flatene på Jæren kokte det over i feltet og mange ryttere gikk i bakken, blant annet Mads Pedersen og Mike Teunissen. Et dårlig tidspunkt å havne i trøbbel, i det INEOS satte høy fart for å slite ut konkurrentene. 

Bruddet hadde til tider en avstand på fem minutter til hovedfeltet, men denne var krympet til bare ett minutt i det frontgruppen entret den siste runden i Stavanger. Et rolig tempe ble satt ved første klatring opp Grisabakken og avstanden gikk opp igjen til 2 minutter på toppen. Tempoet skulle vise seg å bli betydelig høyere ved neste klatring og på toppen var igjen avstanden nede i ett minutt i det det ble ringt for siste runde.

Lagene jobbet hardt for å posisjonere seg i beste posisjon i det de nærmet seg Grisabakken for siste gang. Klatringen viste seg å ikke være avgjørende, men Vermeersch, Corbin Strong og Timo Roosen fra feltet overrasket hovedfeltet i utforkjøringen og fikk en god luke i det de nærmet seg oppløpet. Det skulle ikke holde for bruddet og det ble en samlet spurt på bryggen i Stavanger. Alexander Kristoff var sterkest i spurten og kunne juble for seier på hjemmebane. Ethan Vernon og Mads Pederson kom på henholdsvis andre og tredje plass.