Remco Evenepoel vinner igjen!

Foto: Szymon Gruchalski

Remco Evenepoel vinner igjen!

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) er sterkest i spurten og slår Tobias Johannessen og Lucas Plapp etter en enorm innhenting av Ben Healy på oppløpet, og tar med det sin tredje etappeseier.

Dagens brudd var det største bruddet så langt i rittet, med bare to sjanser igjen til å dra fra rittet med en etappeseier. Det 21-mannssterke bruddet bestod av Andrey Amador (INEOS Grenadiers), Frederik Wandahl (BORA Hansgrohe), Michael Valgren og Ben Healy (EF Education), Simone Petilli (Intermarché), Daryl Impey (Israel - Premier Tech), Michel Hessmann (Team Jumbo Visma), Remi Cavagna og Kasper Asgreen (Quick-Step), Kevin Vermaerke (Team DSM), Alex Kirsch (Trek Segafredo), Jimmy Janssens (Alpecin Fenix), Joel Nicolau and Jokin Murguialday (Caja Rural), Nickolas Zukowsky (Human Powered Health), Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen - Baloise), Jonas Wilsly (Uno-X Pro Cycling), Mathias Bregnhøj (Riwal Cycling), Jesper Schultz (Team Coloquick), Andreas Stokbro og Embret Svestad-Bårdseng (Team Coop).

Joel Nicolau slo tilbake etter en skuffende dag hvor muligheten til å ta over ledelsen i klatrekonkurransen glapp. På dagens første kategoriserte klatring til Jøssingfjorden kom spanjolen først over streken og tok med det over den foreløpige ledelsen. Bak ham kom Kevin Vermaerke og Embret Svestad-Bårdseng.

Ingen kamp om poengene ved dagens innlagte spurter i Tengs og Brusand. Kevin Vermaerke, Ben Healy og Frederik Wandahl på henholdsvis første, andre og tredje plass i Tengs, mens poengene i Brusand gikk til Jonas Abrahamsen, Kasper Asgreen og Mathias Bregnhøj.

Ben Healy gjorde et forsøk på et soloangrep på den siste klatringen opp til Oltedal, med over et minutts forsprang til sine bruddkolleger i det rytterne kom inn på runden i Sandnes Sentrum. Ved første passering i Sandnes var avstanden fra bruddet til feltet spist opp, mens Healy fortsatte å gjøre en god jobb med å holde feltet på en armlengdes avstand.

Uno-X, Ineos og Quick-Step tok ansvar i hovedfeltet på den siste runden for å ta igjen minuttet som Healy fortsatt hadde på resten. Healy blir til slutt tatt mot slutten av den siste runden av en gruppe med blant annet Tobias Halland Johannessen, Remco Evenepoel og Lucas Plapp. Det var også disse det stod om på oppløpet, med den sterke belgieren som igjen viser sitt enorme talent med sin tredje etappeseier i årets Tour of Norway.