Egersund

Egersund

I Egersund har de bodd folk siden steinalderen, og med gode grunner så bor vi her fortsatt. Sørlandsbyen på Vestlandet fremstår i dag som en moderne by i koselige omgivelser. Lave trehus preger fortsatt sentrum, og innimellom smau og gågater finnes butikker og kafeer med god service og stemning.

I bykjernen finner vi området Hauen som er bygget på de samme tuftene som sto der på 1700-tallet. Her finner vi en sjokoladefabrikk, åpen for publikum, som sammen med byens egen brusfabrikk gjør Egersund ekstra søt.

Helt inn mot byen ligger det varierte turområder, enten en ønsker skogen i Vannbassengan, utsikten over byen og innseilingen fra Varbergtoppen, det røffe havet som en kan se fra Eigerøy fyr, eller den flotte turen i typisk fjellandskap for området når en går til Trollpikken. Her finner en steinsorten Anortositt, som ellers bare finnes i Canada og på månen.

Om sommeren kler byen seg til fest og inviterer turister og besøkende til sine festivaler som strekker seg fra mai og langt ut over høsten. Visefestival, bluesfestival, fiskeriets dag, oktoberfestival, og sommerbazar. Byen har også en egen kulturfestival for psykisk utviklingshemmede som første helga i juni alltid setter sine farger på byen. Et sykkelløp er alltid velkomment til et folk som ikke sier nei til en ekstra byfest.

Med sin nærhet til havet er byen preget av tider med godt fiske. I sentrum kan en ta turen innom kaien, eller en kan ta seg en tur langs sjøen i de mange stiene i områdene rundt. Egersund er en av stedene i verden som har minst forskjell på høyvann og lavvann, noe bebyggelsen og anlegg rundt sjøen bærer preg av. Mange har oppdaget byen fra gjestehavna, men utenom å komme med båt er Egersund også lett tilgjengelig med bil og tog. Her finner du også gode overnattingsmuligheter.