Superstjerne gjør skadecomeback: Her er foreløpig startliste til Tour of Norway 2024

Foto: Visma | Lease a Bike

20.05.2024

Superstjerne gjør skadecomeback: Her er foreløpig startliste til Tour of Norway 2024

Wout van Aert gjør comeback etter over 8 ukers skadefravær og fronter et sykkelfelt i verdensklasse når Tour of Norway går av stabelen om bare tre dager.

Monumentvinnere, Tour de France-etappevinnere, VM- og OL-medaljører, er blant rytterne som skal kjempe om den gule Repsol ledertrøyen under årets utgave.

Superstjernen Wout van Aert er tilbake i konkurranse for Visma | Lease a Bike etter den stygge velten i Dwars door Vlaanderen, hvor han brakk kragebenet, brystbenet og syv ribben. På samme lag finner vi det store norske talentet og Sandnes-gutten Per Strand Hagenes, som kanskje får muligheten til å sykle for egne sjanser på hjemmebane.

Alexander Kristoff jakter sin 11. etappeseier i Tour of Norway, og kanskje blir det et ekte hat-trick i Stavanger den 26. mai dersom Kristoff for tredje år på rad viser seg som den raskeste på oppløpet i Vågen. Med seg på Uno-X Mobility-laget får han blant annet danske Magnus Cort Nielsen, som har etappeseire fra alle tre Grand Tours under beltet, samt regjerende Norgesmester Fredrik Dversnes, som kanskje drømmer om å komme i ensom majestet på oppløpet i sin hjemby Egersund i ført norgesmestertrøyen.

Artikkelen fortsetter under bildet

INEOS Grenadiers stiller med sammenlagtvinneren av Tour of Norway i 2021, Ethan Hayter, som også får med seg Elia Viviani, 5x etappevinner i Giro d’Italia og olympisk mester i Omnium på bane. Den spanske klatreren Oscar Rodriguez, stiller også for INEOS.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lidl-Trek stiller nok en gang med supertalentet Thibau Nys, som i fjor vant den 2. etappen opp til Ullandhaug i Stavanger etter en maktdemonstrasjon på de siste hundre meterne. 

For Bora-Hansgrohe kommer blant annet Jordi Meus, som i fjor tok seieren på Champs Élysées på siste etappen av Tour de France.

Blant de andre norske rytterne som vil gjøre sitt beste for å oppnå resultater på hjemmebane, er Carl Fredrik Hagen (Q36.5 Pro Cycling Team), det norske landslaget, samt norske kontinentallaget Team Coop – Repsol. 

Andre interessante navn som kan bite fra seg i Tour of Norway er Lorenzo Rota og Rein Taaramäe (Intermarché – Wanty), Koen Bouwman (Visma | Lease a Bike), Adam Toupalik (TDT-Unibet), Anton Palzer og Ben Zwiehoff (Bora-hansgrohe).

Sjekk ut hele den foreløpige startlisten her