Foreløpig startliste viser det sterkeste feltet i Tour of Norway´s historie

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Foreløpig startliste viser det sterkeste feltet i Tour of Norway´s historie

Med 12 dage til starten på Tour of Norway 2022, 24. mai i Bergen, er den foreløpige startlisten klar. Rytterne skal kjempe seg gjennom 6 etapper, hvor der vil være muligheter for både klatrere, puncheurs og sprintere, før de krysser målstreken i Stavanger søndag 29. mai.

Tour of Norway kan presentere et sykkelfelt i verdensklasse.

Ethan Hayter som vant 2021-utgaven av rittet står igjen på startstreken. I år får han selskap av Giro d´Italia-vinneren fra 2020, Tao Geoghegan Hart.

Remco Evenepoel er klar til å kjempe om sammenlagtseiren, etter han har vist storform med seier i Liège-Bastogne-Liège. Evenepoel vil få sterk støtte av danske Kasper Asgreen som vant Flandern Rundt i 2021.

Tobias Halland Johannesen er en sterk kandidat til sammenlagtseiren. Med Torsten Træen og Anthon Charmig (vinner av bakketrøyen 2021) vil Uno-X Pro Cycling Team ha et sterkt lag til å støtte Johannesen.

Den norske superstjernen, Alexander Kristoff, deltar også på 2022-utgaven. Kristoff har tidligere vunnet Flandern Rundt, Milano-Sanremo og fire etapper i Tour de France. Hans lojale lagkamerat og landsmann, Sven Erik Bystrøm, blir med ham for å vinne etappeseiere for deres nye lag, Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux.

Markus Hoelgaard er på startstreken for å forbedre sin fjerdeplass fra 2021. Hans lagkamerat og tidligere verdensmester, Mads Pedersen, deltar også på rittet for å gjenta etappeseieren fra i fjor på Jørpeland.

Pedersens landsmann, danske Michael Valgreen, er en sterk kandidat på første etappen til Voss. I 2021 ble Valgreen nummer tre på verdensmesterskapet i Flandern.

Blant de norske rytterne, som vil gjøre sitt beste for å få et resultat på hjemmebane er Kristian Aasvold og August Jensen fra Team Human Powered Health, samt Carl Frederik Hagen fra Israel – Premier Tech.

Ide Shelling og Mike Teunissen, som ble nummer to og tre på sammenlagtstillingen ved Tour of Norway 2021, står på den foreløpige startlisten. Teunissen vant også Coop-poengklassifiseringen i 2021.