Flere lag er klar til Tour of Norway!

Foto: Szymon Gruchalski

Flere lag er klar til Tour of Norway!

Team DSM, Israel - Premier Tech, Lotto Soudal, Human Powered Health og Bardiani CSF Faizanè er klar til Tour of Norway!

Det Nederlandsk baserte World Tour laget, Team DSM, har signerte det norske talentet Jonas Iversby Hvideberg for denne sesongen og blir lagkamerat med Andreas Leknessund. Iversby Hvideberg vant det europeiske mesterskapet i Fellstart for U23 i 2020 mens Leknessund vant tempo samme året for U23. Utenom de to nordmennene har laget flere store profiler som Romain Bardet, som var på podiet i Tour de France i 2016 og 2017. Laget har også de danske brødrene  Søren og Asbjørn Kragh Andersen som begge har vunnet etappen til Sandnes i Tour des Fjords 2015 og 2016.

Israel – Premier Tech har tatt store steg siden de fikk WorldTour-status i 2020. Veteranen Andre Greipel la opp etter 2021 sesongen, men de har fortsatt profiler som 4 ganger vinner av Tour de France Chris Froome, Jakob Fuglsang og europamesteren fra 2020, Giacomo Nizzolo. Det norske innslaget i laget er Carl Fredrik Hagen, som sikret Norges beste plassering i en Grand Tour i 2019 med sin 8 plass sammenlagt i La Vuelta ciclista Espana. Hagen hadde en amputert sesong i 2021 grunnet et brudd i skulderen, men var tilbake i bra slag på slutten av sesongen. I 2018 ble han 4 sammenlagt i Tour of Norway.

Det Belgiske World Tour laget, Lotto Soudal, kommer igjen til Tour of Norway. Laget hadde et bra ritt i fjor, hvor Tosh Van der Sande (nå Jumbo-Visma) ble nr. to på andre etappe. Laget har flere sterke profiler som Caleb Ewan, som har i vunnet seire i Tour de France og Giro d´Italia og Philippe Gilbert, som tidigere har vunnet verdensmesterskapet, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Flanderen rundt.

Human Powered Health kommer til Tour of Norway for første gang. Det amerikanske proteamet signerte både Kristian Aasvold og August Jensen foran 2022 sesongen. Aasvold måtte ta steget ned til kontinentalnivå før 2021, men hadde en veldig god sesong for Team Coop og ble belønnet med proffkontrakt hos Human Powered Health. Høydepunktene var 6 plass i Tour of Norway og 5 plass i Arctic Race of Norway. Laget har også en meget rask spurter i Arvid de Kleijn som vant første etappe av Presidental Cycling Tour of Turkey i fjor. «Jeg gleder meg til Tour of Norway, som er årets høydepunkt og skal prøve å forbedre fjorårets 6. plass» sier Aasvold.

Bardiani CSF Faizanè er et godt etablert Italiensk ProTeam. Laget har deltatt i Giro d´Italia i flere år, og vi ser frem til å se laget i Norge. Laget har flere Italienske profiler som blant annet den tidligere Lotto NL Jumbo rytter, Enrico Battaglin, som har vunnet tre etapper i Giro d´Italia.