De første lagene for 2022 er endelig klare!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

De første lagene for 2022 er endelig klare!

Vi er veldig glade for nå presentere de første lagene, som skal delta i Tour of Norway 2022. Rittet avholdes d. 24-29 mai.

Ineos Grenadiers er et av verdens beste sykkellag og har blant annet vunnet Tour de France og Giro d´Italia. Laget hadde stor suksessi fjorårets Tour of Norway, hvor Ethan Hayter vant de to første etappene og vant løpet sammenlagt. To uker etter han tok sølv i madison på bane under OL i Tokyo. Ineos Grenadiers var rangert som verdens nest beste sykkellag i fjor. Vi gleder oss til å se hva de kan utrette i årets utgave av Tour of Norway.

Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux signerte bade Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm før 2022 sesongen. Både Kristoff og Bystrøm er lokale ryttere som daglig trener langs løypene. Kristoff er den norske rytteren med flest etappeseire i de norske proffrittene, med 23 seire. I 2019 vant han Tour of Norway sammenlagt. 

Bora – Hansgrohe gjorde seg bemerket under fjorårets utgave med blant annet Matthew Walls, som vant siste etappe. Walls vant omnium på bane under OL i Tokyo 2 uker før Tour of Norway. Laget har en stjernespekket stall med ryttere som Wilco Kelderman, Sam Bennett og Danny Van Poppel. Vi ser frem til å se om Bora – Hansgrohe klarer å følge opp fjorårets suksess.

Det russiske proteamet Gazprom-Rusvelo kommer til Tour of Norway for første gang siden 2018. Laget har Sergei Chernetski, vinneren av Tour des Fjords 2013 i stallen. Eirik Lunder hadde en kanonsesong for Team Coop i fjor og ble belønnet med proffkontrakt i Gazprom-Rusvelo i 2022. I fjor tok han 2 UCI seire og ble nr 6 på NM fellesstarten etter å ha vært i brudd hele løpet. Lunder er bosatt på Sola og er godt kjent med løypene. «Det blir morsomt å sykle Tour of Norway på hjemmebane i mitt første år som proffsyklist. Tror løypen er litt for kupert for egne sjanser, men vi har et sterkt lag med tidligere vinnere av løpet så vi skal nok sparke godt i fra oss» sier Lunder.

Det norske kontinentallaget Team Coop er på hjemmebane. Laget har base på Sola og de fleste rytterne er lokale. Team Coop gjorde seg bemerket under fjorårets ritt med 5. plass sammenlagt til Kristian Aasvold (nå Human Powered Health). Laget signerte danske Andreas Stokbro, som har 2 års erfaring fra WorldTour før årets sesong. «Jeg gleder meg til å sykle Tour of Norway i år og det er et stort mål for meg. Jeg tror vi kommer på start med et sterkt lag» sier Stokbro.