Matt Walls vinner siste etappe til Stavanger!

Foto: Szymon Gruchalski

Matt Walls vinner siste etappe til Stavanger!

Rytterne startet fra Hinna Park klokken 11:35 på den 156.5 kilometer lange ruten. På den siste dagen fikk vi årets største brudd med Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen-Baloise), Stijn Appel (Abloc CT), Nils Broge (BHS-PL Beton Bornholm), Brendan Rhim (EvoPro), Gruff Lewis (Ribble Weldtite), Christian Spang (Coloquick) og Olav Hjemsæter (Coop).

Det var en uvanlig rask start på etappen. På de første to og en halv timene hadde rytterne i front en gjennomsnittsfart på 47 kilometer i timen. Broge angrep bruddkameratene, og tok med seg maksimale poeng på klatringen til Undheim. Spurten ved Orrevatnet var det Lewis som tok, rett foran Appel.

Grisabakken skulle sykles tre ganger i den lokale runden, en bakke på 400 meter med 9.3% gjennomsnitt. Det var også Broge som tok med seg seieren her, akkurat som i Undheim.

Tosh van der Sande forsøkte å angripe i Grisabakken på den andre paseringen, men ingen ville bli med på kjøret. Dermed valgte ann å slutte seg tilbake til feltet. Ingen poeng på denne paseringen, bare på den første og siste.

Siste gang feltet paserte mål var avstanden til bruddet nede i 1´09. Bystrøm ville prøve seg i den siste bakken, men feltet var raskt på hjul. Det skulle dermed ende i en spurt. 

Ethan Hayter vant de to første etappene, og det ville være riktig om partneren hans fra sølvløpet i Tokyo OL, i øvelsen Maddison, skulle få med seg en seier han også. Matt Walls (Bora-hansgorhe) syntes det hørtes ut som en god ide, og spurtet inn til en imponerende seier foran Mads Pedersen.

Resultater: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/496/4-...