Mads Pedersen vinner den harde 3. etappen!

Mads Pedersen vinner den harde 3. etappen!

Det var en varm og solrik dag i Jørpeland, når rytterne starte klokken 13:50. To kilometer senere var det Sebastian Grignard (Lotto Soudal), Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen-Baloise), Mads Rahbek (BHS-PL Beton Bornholm) og James Fouché (Black Spoke) som hadde klart å bygge opp et minutts forsprang bakover. Anthon Charmig (Uno-X) gikk etter, og kom seg opp til bruddet for å øke ledelsen i klatrekonkurransen.

På andrekategoristigningen til Hjelmeland, var det Charmig som fikk maksimale poeng. Om Charmig kommer seg til mål på den fjerde etappen, er han sikret Maxim polka dot trøyen, som vinner av klatrekonkurransen. 

Bora-hangrohe og Jumbo Visma forsøkte senere å sette Ethan Hayter under press. Både Nils Politt og Jonas Vingegaard angrep rittlederen. Hayter følte seg tvunget til å følge angrepene selv, og lot ingen komme av gårde. På grunn av de mange forsøkene, var feltet nede i rundt 30 mann.  Vingegaard forsøkte seg igjen på klatringen til Heggheim, denne gangen med lagkamerat George Bennett. For en gangs skyld var ikke Charmig interessert i poengene og det var Rahbek som fikk maksimale poeng på klatringen med 1.6km med 8.3%. Farten var på dette tidspunktet litt for hard for Alexander Kristoff, og måtte slippe hovedfeltet. Takket være lagkamerat Vegard Stake Laengen, var han tilbake noen kilometer senere.

Bruddet kjørte ikke om bonussekundene og poengene i Tau, og det var Fouché som trillet over først, foran Gringard. Med 27 kilometer igjen var det Markus Hoelgaard tsin tur til å prøve seg. Akselerasjonen hans var nok til at dagens brudd var historie. 

Med litt over 20 kilometer var det spurtsterke Mads Pedersen som ønsket å prøve seg på et støt.  Han fikk raskt en god luke som lå på rundt ti-elleve sekunder. Med 15 kilometer igjen hadde ledelsen doblet, og et par kilometer senere var halvminuttet i Pedersen favør. Tobias Foss måtte ta på seg arbeidhanskene, og sette seg i front for lagkameratene sine. Han bidro til at med 10 kilometer igjen var det bare 10 sekunders luke, og med 7km igjen var forøket over. 

På de siste ti kilometerne var det flere forsøk fra hovedfeltet. Ide Schelling prøvde et siste magadrag med 1.4km igjen, men det skulle til slutt ende i en spurt. I den slake motbakken opp til mål var det Pedersen som var raskest, foran hjemmefavoritten Kristoff!

Resultater: https://tourofnorway.no/gb/pro-race/rankings/494/stage-3