Ethan Hayter med to seire på rad!

Foto: Szymon Gruchalski

Ethan Hayter med to seire på rad!

Den unge briten gjorde det igjen, denne gangen foran Tosh van der Sande (Lotto-Soudal) og Mike Teunissen (Jumbo-Visma) i en bakkespurt til Sirdal Høyfjellshotell.

Bruddet etablerte seg raskt etter starten i Tjøromfjellet. Den norske mesteren Tobias Foss (Jumbo-Visma), Anthon Charmig (Uno-X), Emil Schandorff (BHS-PL Beton Bornholm), Olav Hjemsæter (Team Coop) og Christian Kjeldsen (ColoQuick) fikk en luke på 2 minutter og 22 sekunder ved passering Tonstad for dagens første klatring.

Etter 3.2 kilometer med 7.2%, var det danske Charmig som tok den første innlagte klatringen i Fed foran Schandorff. Dansken var den eneste fra gårsdagens brudd i fronten. Et annet gjensyn fikk vi på spurten i Egersund, hvor den første etappen begynte. Det var ingen konkurranse for den første Coop spurten, men det var Team Coops spurter Hjemsæter som tok maksimale poeng, foran Schandorff. Tretti kilometer senere kom bruddet til den andre innlagte spurten i Vikeså. Forspranget til bruddet var nå nede i under 2 minutter og 30 sekunder. Det var ingen kamp om poenge her heller, og bruddet fokuserte heller på å samarbeide om å opprettholde avstanden. Rytterne syklet gjennom smale veier på vei til Gloppedalsura. Charmig er kongen av innlagte klatringer i år, og vant sin tredje av tre mulige. Kort etterpå slapp han seg ned i hovedfeltet, da dagens oppgave var unnagjort. 

Farten økte på den falske flaten mellom Byrkjedal og Sirdal, med 40 kilometer igjen. Christian Spang var den neste som ikke kunne følge tempoet i bruddet. De tre siste ble tatt igjen med 20 kilometer til mål, på slutten av den falske flaten.  Så fort bruddet ble tatt igjen, var det ti ryttere, inkludert den gule Repsol-trøyeholderen, Ethan Hayter, som kom seg av gårde. De fikk en liten luke på resten av feltet i noen få kilometer. Et par ryttere forsøkte seg i de siste kilometerne, men feltet kom samlet inn i den siste bakken. 

Alexander Kristoff tok fronten for å trekke opp lagkamerat Sven Erik Bystrøm, og holdt til det var 500 meter igjen. Bystrøm tok fronten som sin lagkamerat, og dro på frem til det var 50 meter igjen. Ethan Hayter åpnet spurten sin og innkasserte den andre seieren på rad. 

Results: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/495/2-etappe