Ethan Hayter vinner første etappe til Sokndal!

Foto: Szymon Gruchalski

Ethan Hayter vinner første etappe til Sokndal!

Ethan Hayter (Ineos-Grenadiers) tok seieren foran Ide Schelling (Bora-Hansgrohe). Det skjedde etter en spurtduell på toppen av Kroheia.

Etter at rytterne forlot Egersund, var det fire ryttere som etablerte et brudd. Julian Mertens (Sport Vlaandern Baloise), Anthon Charmig (Uno-X), Frederik Irgens (BHS - PL Beton Bornholm) og Nícolas Sessler (Global 6) var de heldige i fronten.

Den første innlagte spurten i Moi var etter 54.3 km, og det var Mertens som fikk årets tre første poeng i poengkonkurransen. Sessler fikk to poeng, og Charmig tok det siste poenget.

Opp 2. kategoriklatringen til Jøssingfjord etablerte Mertens og Charmig en luke til bruddkameratene. Charmig var sterkest og tok de seks poengene. Chris Harper (Jumbo-Visma) satt tempoet i hovedfeltet og var i ferd med sprekke feltet i flere deler. Det var en periode bare fjorten ryttere igjen i favorittgruppen, men det samlet seg fort over toppen. På vei mot Hauge i Dalane fikk Jumbo-Visma hjelp av Trek-Segafredo til å sette et høyt tempo. Den innlagte spurten ble også vunnet av danske Charmig.

Brudd-duoen sitt forsprang ble redusert til ett minutt med 24 kilometer igjen til mål. Det skulle bli hardt å holde unna for det jagende hovedfeltet. Med 15 kilometer igjen var bruddagen over. Mads Pedersen etterfulgt av Julien Bernard og Mattias Skjelmose satte tempoet i bunnen av bakken. George Bennett (Jumbo-Visma) forsøkte seg med et angrep, men ble tettet raskt. Mot toppen angrep Schelling, og det var kun Hayter som kunne følge. I spurten var det Hayter som var raskest, og vant den første etappen!

Resultater: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/525/stage-1