Lambrecht sterkest i bakken i Egersund

Foto: Mario Stiehl

24.05.2018

Lambrecht sterkest i bakken i Egersund

Verken Albasini eller Boasson Hagen kunne følge det belgiske stortalentet da han gikk til i motbakken til mål.

Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) triumferte på den tøffe tredje etappen i Tour des Fjords. Den 21 år gamle belgieren satte inn støtet i den krevende bakken til mål, og verken Michal Albasini (Mitchelton-Scott) eller Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) maktet å svare på fartsøkningen til Lambrecht.

Albasini ble andremann, mens Boasson Hagen endte på tredjeplass.

Kamp om å gå i brudd
Torsdag sto kongeetappen for tur i Tour des Fjords, mellom Farsund og Egersund. Flere krevende bakker gjorde det til en tøff dag for rytterne.

Fra start var det tydelig at flere ryttere ville i brudd. I det kuperte terrenget, blant annet opp Santander-klatrespurten Ravneheia, slet etter hvert Julien Bernard (Trek-Segafredo), Maxime Monfort (Lotto Soudal), Lluis Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Julian Cardona (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale) og Nathan Earle (Israel Cycling Academy) seg løs.

Tidlig angrep fra etappevinneren
Med rundt 70 kilometer igjen angrep Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal), Owain Doull (Team Sky), Brendan Canty (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale) og Pieter Weening (Team Roompot-Nederlandse Loterij) opp den bratte Helleren-bakken, hvor det også var klatrepoeng på toppen.

Det farlige angrepet ble etter hvert hentet av Mitchelton-Scott, som jobbet gjennom hele dagen for å kontrollere feltet og utbruddet. Helt i front var fortsatt Monfort og Earle, som kjempet sammen i front. Med 24 kilometer igjen fikk de besøk av Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo). Nederlenderen angrep fra feltet og bidro til å øke farten i front. Det bidro til at de holdt unna til innenfor de siste ti kilometerne.

Dermed skulle alt bli avgjort inne på den avsluttende runden i Egersund, som til sammen ble kjørt 2,5 ganger. Den var både tøff med flere bakker og svært teknisk krevende. Andreas Vangstad (Joker Icopal) og Pieter Weening (Team Roompot-Nederlandse Loterij) kom løs på den siste runden, men ble hentet med rundt sju kilometer igjen. Mitchelton-Scott holdt feltet i et jerngrep, og gjorde alt for å få til en samlet spurt i bakken opp til mål.

Sammenlagtseier for Albasini
Det lyktes for dem, selv om Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) gjorde et siste forsøk i bakken opp til mål, men han ble hentet med 200 meter igjen. Da føk de fremste i feltet forbi ham, anført av det belgiske stortalentet Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal). Klatreren tråkket til med 175 meter igjen, med Albasini på bakhjulet. Sveitseren kom aldri rundt Lambrecht, og dermed kunne sistnevnte juble for seier i Egersund.

Albasini ble nummer to og sikret sammenlagtseieren, mens Edvald Boasson Hagen ble tredjemann på etappen.

Underveis på den tredje etappen sikret Carlos Verona (Mitchelton-Scott) seg Santanders klatretrøye. Det australske laget gjorde storeslem, for også Hammer Stavangers spurttrøye gikk til dem og Albasini.

Ungdomstrøya til Repsol ble vunnet av etappevinner Lambrecht.

Last ned de offisielle resultatene her.

Fotograf Szymon Gruchalski knipset mange fantastiske bilder fra etappen. Du kan laste dem ned her. Om du vil bruke dem, skal Szymon Gruchalski og Tour des Fjords krediteres.