Om oss

Om oss

Nye Tour of Norway er et kategori UCI 2.HC ritt som arrangeres 28.mai–2.juni 2019.

Tour des Fjords er et kategori UCI 2.HC ritt som i 2018 ble arrangert for sjette året på rad mens Tour of Norway, også UCI 2.HC, ble arrangert for åttende gang.

I 2017 ble Tour des Fjords arrangert som et 5-dagersløp. I 2018 ble Tour des Fjords redusert til 3 dager, og etterfulgt av det nye konseptet Hammer Stavanger, som også gikk over 3 dager. Med de to unike løpene som etterfulgte hverandre ble det totalt arrangert 6 dager med sykkelfest på sør- og vestlandet.

Etter fusjonen mellom Tour des Fjords og Tour of Norway vil 2019 utgaven av det nye sammenslåtte rittet arrangeres over 6 dager, 28.mai – 2.juni, i Agder og Østlands-fylkene. Dette blir i etterkant av Hammer Stavanger som arrangeres 24 - 26.mai og vi kan dermed presentere en sykkelfestival som varer over hele 10 dager. Opp mot 22 lag vil starte Tour of Norway i 2019, og ved at det kommer like etter Hammer Stavanger vil minimum fem av lagene garantert være World Tour lag. Både Tour of Norway og Hammer Stavanger vil ha omfattende TV-dekning med flere timers sending daglig, dekning i flere internasjonale sportskanaler og samt omfattende distribusjon på digitale plattformer. Med både Tour of Norway og Hammer Stavanger kan vi presentere det aller største årlige idrettsarrangementet i Skandinavia.

________________________

Tour des Fjords ble første gang arrangert høsten 2013 og ble en videreutvikling av Rogaland Grand Prix, som hadde vært arrangert av Rogaland Sykkelkrets i perioden 2008-2012. På sterkt initiativ fra tidligere proffsyklist Roy Hegreberg ble Tour des Fjords utvidet fra å være et endagsritt til å bli et etapperitt over flere dager. Tour des Fjords er blant de høyest rangerte rittene i Norge og er rangert som et UCI kategori 2.HC-ritt.

Tour des Fjords AS ble stiftet i november 2012 med Stavanger SK og Nordsjørittet AS som er eiere og Roy Hegreberg ble ansatt som daglig leder.

Stavanger Kommune har vært den største offentlige bidragsyteren gjennom de første årene. Alle start- og målsteder har vært med og bidratt, samt fylkeskommuner og lokale fond i Ryfylke og Hardanger. I 2016 inngikk Tour des Fjords en 3-årig avtale med TV2 Norge som sikrer TV sendinger frem til og med 2018.

Siden starten i 2013 er det ved siden av proffløpet blitt arrangert turritt hvert år, Tour des Fjords Classic. Samt barneritt for barn mellom 2 og 12 år ved alle start- og målsteder.

I 2015 og 2016 ble det arrangert Peloton Sykkelstart ved Stavanger Forum. Peloton er TV2 sitt kick-off foran sykkelsesongen og er et samarbeid mellom Tour des Fjords, Stavanger Forum, Nordsjørittet og TV2. Opptakene fra Peloton ble senere vist på TV2. 

Rittet utvidet med enda et fylke og besøkte Sogn og Fjordane for første gang i 2017. I 2018 flyttet vi oss ned til Agder-fylkene for første gang siden starten i 2013. 

Etter sammenslåingen av Tour of Norway og Tour des Fjords er rittet utvidet til 6 etapper med hele Sør-Norge som nedslagsfelt. 2019 utgaven skal starte i Rogaland og går videre gjennom Agder-fylkene, Telemark,Vestfold, Oppland og Buskerud.